Honden ‘gratis’ met de boot: vanzelfsprekend of onterecht?

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Woensdag 06 Februari 2019, 11:54 uur
2518 x bekeken
Texelaar Gerbrand Poster heeft in een brief aan TESO laten weten dat hij het onbegrijpelijk vindt dat honden ‘gratis’ met de boot mogen reizen en vraagt de bootdienst om een verklaring.


“Er is al geruime tijd een discussie op ons eiland over het aantal toeristen. Dit zal nog wel even aanhouden, want de één wil nog meer gasten, terwijl de ander beweert dat nog meer bezoekers onacceptabel is. Buiten deze discussie is altijd het aantal honden gebleven”, zegt Poster.

“Onbegrijpelijk eigenlijk, want deze viervoeters zorgen naast voor veel plezier voor de hondeneigenaren, voor veel overlast voor gasten (en Texelaars) die niet van honden houden en voor grote hoeveelheden poep die ze - hoe dan ook - achterlaten.”

“Met het aantal bezoekers neemt het aantal honden jaarlijks toe. Op de schepen van de TESO zijn ze van harte welkom en worden ze zelfs verwend met bakjes water. Onbegrijpelijk eigenlijk, dat deze viervoeters gratis met de TESO reizen, terwijl Wagenborg Passagiersdiensten voor de overtochten naar Ameland en Schiermonnikoog wél vervoerstarieven hanteert.”

In het Noordhollands Dagblad gaf TESO-directeur Cees de Waal reeds aan dat de tarieven inclusief huisdieren, blindengeleidehonden, scootmobiels en kinderwagens zijn.

De redactie is benieuwd: vindt u het vanzelfsprekend of onterecht dat voor honden geen apart ticket gekocht hoeft te worden? Stem de komende week in de poll. Uw stem onderbouwen? E: redactie@texelsemedia.nl.
Formule 1-spel
Reacties (10)
John Voskuijl, Spijkenisse
10-02-2019, 22:18
de hond(en) moet gratis blijven, je betaalt al genoeg voor je hond op Texel waar je verblijft
Mattie Dijkstra, Den Burg
10-02-2019, 11:53
Een bootkaart is niet de oplossing voor overlast de viervoeters meer aangelijnd en een apart stuk strand zoals het naaktstrand.
Janny Lagerveld, Den Burg
06-02-2019, 11:58
Ik vind dit vanzelfsprekend.