Agenda 18 december 2019

Met een kleine groep naar de zeehonden voor de kust van Texel met de sfeer van een privé-tocht. ‘Het Sop’ vaart naar de zandbanken waar de zeehondenpopulatie zich bevindt. Door de beperkte grootte van de snelle offshoreboot durven de zeehonden dichtbij te komen. 100% garantie. De 1,5 uur durende tocht vertrekt dagelijks vanuit haven Oudeschild. Reserveren via T: 06-20920594. I: www.zeehondentexel.nl.
Beleef de leukste dag van je leven en ga mee zeehondjes kijken met de TX25. We gaan dagelijks met een kleine groep naar het natuurlijke leefgebied van de zeehonden, waar u ruim de tijd krijgt om de dieren - die gewend zijn aan onze boot - te bekijken en foto's te maken. Duur: ongeveer 1 uur. Vertrek vanuit de haven van Oudeschild. Reserveren via T: 0630829308 of I: www.texelsezeehondentocht.nl.
Het Vogelinformatiecentrum organiseert van 9.00-11.00 uur een vogelwandeling over de Noordkop. Leer o.l.v. een gids vogels herkennen (auch auf Deutsch/also in English). Prijs: € 15,- p.p., kinderen t/m 12 jaar € 10,- p.p. Opgeven via I: www.vogelexcursiestexel.nl, T: (0222) 316249, of in het Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42, De Cocksdorp.
‘Onderweg’, eenakter Aan de hand van korte verhalen en liedjes, vertelt Ernst Buning zijn persoonlijke verhaal. Een verhaal over de dementie van zijn vrouw, hoe hij voor haar zorgde, de achtbaan aan emoties en het verwerken van het verlies van iemand die je zo dierbaar is. De voorstelling is heel herkenbaar voor mensen die in hun directe omgeving te maken hebben met dementie en nodigt uit na te gaan hoe met deze moeilijke situatie om te gaan en de liefde te blijven koesteren. Ernst Buning wordt muzikaal ondersteund door multi-instrumentalist Frank Jennisken. Programma 19.15 uur Inloop met koffie en muziek 19.30 uur ‘Onderweg’, eenakter 20.30 uur Kerstcafé met een hapje en een drankje 21.30 uur Eindtijd
Woensdag 18 december is er een Kerstmarkt van 17.00 tot 20.00 uur bij het Maartenhuis, Ruijslaan 81 in de Koog. Er zijn kramen met eigen producten, gastkramen, pizza/ soep, koffie thee en gluhsap. Het geheel wordt opgeluisterd met sfeervolle koormuziek en een kerststal.
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.